Sos üstüne kuyruk içine! Hamsiyi bu yöntemle pişirince ne koku kalıyor ne yağ

Karadeniz’de balıkçıların ağlarına takılan hamsi, en çok tüketilen ve en sevilen balıklar ortasında yer alıyor. Lakin çok sevilse de pişirirken çıkan koku pek çok kişiyi de rahatsız ediyor. Hamsi pişirmek isteyenler yağ çekmesinden de pek mutlu olmuyor. Pekala bunun bir tahlili var mı?

YAĞ DA KOKU DA KALMIYOR

Hamsi balığının püf noktalarını bilerek pişirmek hem yağsız hem de kokusuz olmasını sağlar. Bu noktada marinasyon da son derece kıymetli. Hamsiyi marine etme sistemi ise çok kolay. Terbiyesiyle pişirildiğinde ne koku yapan, ne de yağ çeken hamsi sosu tanımı aşağıda!

HAMSİ SOSU TARİFİ

Hamsi tava hazırlamak için evvel taze hamsileri temizlemelisiniz. Ayıkladıktan sonra, soğuk su altında düzgünce yıkayarak suyunu süzün. Hamsiler kılçıkları çıkacak formda ayıklanmali ve bu biçimde yıkanmalı. Sonunda ise süzgeçte süzdürülmeli.

SOĞUK SUDA BEKLETEBİLİRSİNİZ

Hamsiler temizlenirken başları alınır ve karın bölgeleri çıkarılır. Temizlenmiş hamsiler bol suda yıkanmalı. Ayrıyeten hamsilerin kokusunun çıkması için 20 ila 30 dakika kadar soğuk su dolu bir kabın içerisinde bekletmek çok daha başarılı sonuç verebilir.

MARİNE EDİP 4 SAAT BEKLETİN

Temizlikten sonra tuz, kekik, karabiberi dilek ettiğiniz ölçüde ekleyebilirsiniz. 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak ve isteğe nazaran toz biber üzere baharatlar da konur. Balıklar bu sosla harmanlanır ve üzeri streç sinemayla kapatılıp buzdolabında 4 saat kadar marine edilmesi beklenir. Ardından ise az yağlı tavada pişirilir.

KUYRUKLARI İÇE BAKACAK FORMDA DİZİN

Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtarak pişirme etabına başlayabilirsiniz. Hamsileri, kuyruk kısımları içeriye gelecek biçimde tavaya dizin. Balıkları nizamlı dizmek hem daha güzel pişmesini hem de sofrada daha güzel görünmesini sağlar. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir